Tapahtumat

Viron Lintuseura on ollut mukana järjestämässä mm. Estonian Open -pinnakisoja eri puolilla Viroa jo vuodesta 1995 alkaen. Joukkueiden määrät, samoin kuin havaittujen lajien määrät, ovat viime vuosina kasvaneet. 2010- luvulla päävastuu rallin järjestelyistä on siirtynyt Estbirdingille, mutta seuran jäsenet ovat edelleen vahvasti hengessä mukana.

Seura järjestää vuosittain kokouksia, jotka on pidetty viime vuosina Nuorisoasiankeskuksen tiloissa Helsingissä. 2016 kevätkokouksessa kuultiin mm. Antero Lindholmin esitelmä ”Kuinka monta lajia käpylintuja esiintyy Suomessa ja Virossa” ja syyskokous piti sisällään Andreas Uppstun esitelmän Viron tulevista lintulajeista.

Seura on vuosien saatossa osallistunut erilaisiin Viron linnustoa tukeviin projekteihin. Se on tukenut linnustolaskentoja esimerkiksi Põõsaspeassa ja Kablissa, atlas-laskentoja eri puolilla Viroa, ja myöntänyt tukea erilaisiin muihin yksittäisiin projekteihin.

Vuonna 2017 seura vietti 20-vuotisjuhlaa Helsingissä, poliisien kesämajalla, Lauttasaaressa. Toiminta jatkuu edelleen vahvana ja nuorekkaana. 

piccan_14_10_2017_DSC1221_p